đGör egen pizzadeg och pizzasĂ„s frĂ„n grunden đ
NÀr man ska baka pizza sÄ Àr brödet och tomatsÄsen A och O för den perfekta pizzan. SÄ hÀr kommer recept pÄ tvÄ stora supergoda familjepizzor. Perfekt middagstips för bÄde barn och hela familjen.
Gör gÀrna degen och sÄsen en dag innan. Dels för att spara tid och dels för att degen blir sÄ mycket bÀttre att jobba med nÀr den kalljÀser i kylen.
đ¶đ»FrĂ„n 8 mĂ„nader
âïžGĂ„r bra att frysa in
Ingredienser
Deg
Ca. 7 dl vetemjöl
0.5 dl olivolja
1 dl mjölk
2 dl vatten
50 g svenskt smör
Salt
1 tsk socker
1 pkt torrjÀst
SĂ„s
1 pkt krossade tomater
1 msk tomatpuré
1 tsk socker
Salt och peppar efter smak
Oregano efter smak
Basilika efter smak
TvÄ vitlöksklyftor
Instruktioner
Blanda jÀsten med 1 dl ljummet vatten i en bunke.
HÀll i resten av vattnet, mjölken och olivoljan.
LÀgg i smöret i smÄ uppskurna bitar, blanda runt med visp.
HÀll i 3 dl vetemjöl, blanda.
HÀll 3 dl vetemjöl igen, blanda.
6. HÀll 1 dl vetemjöl och blanda sedan med elvisp. (Deg visparna) Det gÄr Àven bra att arbeta fram degen med handen.
Nu Àr det dags för jÀsning. Gör du degen en dag innan sÄ jÀser du den i plastfolie/gladpack i kylskÄpet. Se till att degen Àr vÀl omsluten. Om du gör degen samma dag sÄ jÀser du den under duk ca. 45 min.
Gör sÄsen:
HÀll alla ingredienser i en mixer. Mixa till en slÀt sÄs. LÄt sedan sÄsen puttra under lock ca. 20 min sÄ att vÀtskan minskar. Om du gör sÄsen dagen innan förvarar du den i kylen.
Topping
Nu nÀr du har gjort alla steg sÄ vÀljer du en önskad topping. Mina bÀsta tips pÄ topping Àr:
TvÄ rivna ostsorter
Champinjoner
Oliver
Salami (Jag gjorde hemmagjord salami av lammfÀrs)
Salt
Oregano och basilika
Olivolja att ringla över
Nu kavlar du ut pizzan med mjöl. Ca. 1 cm tjock. LĂ€gg degen pĂ„ plĂ„t med bakplĂ„tspapper. HĂ€ll över sĂ„sen. LĂ€gg pĂ„ valfri topping. Avsluta med att ringla olivolja över pizzan. GrĂ€dda ca. 15 min pĂ„ 200 grader. Smaklig mĂ„ltid! đ
⥠RÀtten serverades pÄ vÄr Bil bambutallrik med sugpropp.
Comentarios